5 ubat buasir dari alam semulajadi

ubat-buasir-testimoni

 

Selain ubat buasir klinik atau ubat buasir herba yang telah diproses dalam bentuk ubat herba, alam semulajadi juga menyediakan pelbagai ubat buasir yang boleh anda cuba. Dalam artikel saya ini saya kumpulkan maklumat yang saya dapat dari internet.

Kulit manggis

Basuh kulit manggis dan jemur hingga kering. Rebuskan dengan 5 cawan air sehingga menjadi 1 cawan. Minum air rebusan tersebut setelah suam. Amalkan selalu sehingga buasir sembuh. Insha Allah mujarab.

Kulit buah delima

Kulit buah berwarna merah ini dikenali sebagai ubat rumah untuk meringankan gejala buasir. Caranya, rebus kulit buah delima, lalu saringlah. Minum air rebusan itu sekali atau dua kali sehari secara teratur.

Buah Ara (Buah Tin)

Kita mungkin biasa kenal sebagai buah tin. Kalau yang balik haji atau umrah biasa bawak balik buah ni.

Rendam buah ara kering dalam air semalaman. Lalu minumlah setengah gelas pada pagi harinya dan habiskan selebihnya pada malam hari. Serat dalam buah ara atau buah tin ini berkesan mengatasi sembelit dan buasir kerana mampu meningkatkan pergerakan usus.

Betik

Hasil carian imej untuk betik untuk buasir

Jika mengalami sembelit cubalah memakan betik. Ia murah lagi selamat. Betik juga penawar yang ideal bagi penyakit bawasir berdarah.

Malah menurut para doktor dengan mengamalkan memakan beberapa potong buah betik selepas makan, bukan saja dapat membantu penghadaman makanan serta membekalkan berbagai-bagai vitamin, zat galian dan serat yang kita perlukan

Bawang putih

Hasil carian imej untuk bawang putih

Cara membuatnya adalah menumbuk bawang putih secukupnya saja, kemudian peras dan selepas itu dan ambillah airnya. Cara penggunaannya adalah dioleskan pada dubur yang mengalami buasir setiap hari.

ubat buasir terbaik

Untuk ubat buasir mujarab dari hpa, sila ke: http://www.ubatbuasir.com 57 testimoni

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *